Sertéssült tejszínes-mustáros almával

Vágólapra másolva!
Szakácsunk, Kaldeneker György, ma a sertéskaraj egy kevésbé hagyományos elkészítési módját ajánlja. Ínyencek, figyelem!
Vágólapra másolva!

Hozzávalók négy személyre: 8 szelet sertéskaraj, 3-4 evőkanál olívaolaj, 2 db alma, 1 db vöröshagyma, 6-8 db zsályalevél (ha nincs friss: egy teáskanálnyi szárított), 2 dl tejszín, 1 evőkanál dijoni magos mustár, só, darált fekete bors.

Klopfolóval kissé ütögessük meg a sertéskarajokat, majd szórjuk be sóval és darált fekete borssal. Kenjük be olívaolajjal, és tegyük pár órára a hűtőbe.

Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolajat, tegyük bele a sertéskarajokat, és mindkét oldalát süssük pirosra, utána vegyük ki a sütőedényből.

Az almákat vágjuk kétfelé, magházát vájjuk ki, majd cikkezzük fel. Egy másik nagy serpenyőben forrósítsunk fel két evőkanálnyi olívaolajat, adjuk hozzá az almacikkeket, és az ugyancsak cikkekre vágott hagymát. Pár percig pirítsuk erős lángon, majd tépkedjük rá a zsályaleveleket. Ezután öntsük fel a tejszínnel, és a mustárral. Ízesítsük sóval és kevéske darált fekete borssal. Tegyük bele a megsütött karajokat, és pár percig forraljuk össze.

Forrás: Kaldeneker György receptjei

Zöldségekkel és burgonyával tálaljuk!