Zöldséges-halas pite

Vágólapra másolva!
Szakácsunk mai receptje egy cseppet időigényes, de megéri a fáradozást. Üdítő hatású, egészséges étel, tele zöldséggel és vitaminnal.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók négy személyre: 5 evőkanál olívaolaj, 2 db zellerszár, 1 db sárgarépa, 1 db cukkíni, 1 gerezd fokhagyma, 1 maréknyi koktélparadicsom, 20 dkg lazacfilé, 20 dkg tőkehalfilé (vagy más fehér húsú halfilé), 2 dl zöldségleves (lehet kockából is), 1 teáskanál tárkony, 1 kg burgonya, 1 csokor újhagyma, 1 evőkanál étkezési keményítő, só, darált feketebors.

Forrósítsuk fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben, adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát, hevítsük egy percig, majd tegyük bele az egycentis darabokra felvágott zellerszárat, a felszeletelt sárgarépát és a cukkinit. Addig pároljuk, míg a zöldségek puhák lesznek. Öntsük rá a zöldséglevest, ízesítsük sóval, tárkonnyal és darált feketeborssal. Forraljuk fel, és sűrítsük be hideg vízzel elkevert keményítővel, majd a végén keverjük hozzá az összevágott újhagymát is.

Egy másik serpenyőben - szintén pár evőkanálnyi olívaolajon - pirítsuk meg a nagyobb darabokra felvágott halat, majd keverjük a zöldséges szószhoz. Öntsük egy közepes méretű hőálló üvegedénybe és szórjuk rá a koktélparadicsomokat is.

Forrás: Kaldeneker György receptjei

A megtisztított burgonyákat főzzük meg sós vízben, szűrjük le, és nyomjuk át burgonyanyomón. Evőkanállal halmozzuk a zöldséges hal tetejére, villával egyengessük el, majd előmelegített sütőben 170 fokon süssük pirosra.