Hozzávalók hat személyre: 10 db sárgarépa, 2 szelet fehérkenyér, 6 db aszalt sárgabarack, fél marék dió, 1 csokor újhagyma, 2 gerezd fokhagyma, fél narancs reszelt héja, 1 db tojás, 1 csokor petrezselyem zöld, zsemlemorzsa, olaj a kisütéshez, só, őrölt bors.
A sárgarépákat szeleteljük fel, tegyük egy fazékba, sózzuk meg és főzzük puhára. Ha elkészült, szűrjük és csepegtessük le, majd krumplinyomóval nyomjuk szét. Adjuk hozzá a beáztatott és kinyomott kenyeret, a zúzott fokhagymát, az ugyancsak összevágott aszalt barackot, a petrezselymet, az újhagymát, a narancshéjat és a felvert tojást is. Ízesítsük sóval, kevés őrölt borssal. Jól dolgozzuk össze. Formázzunk belőle henger alakú fasírtokat, ezeket forgassuk meg zsemlemorzsába, és forró olajban süssük ropogós-pirosra.
Szerecsendió és frissen reszelt gyömbér még jobban kihozza az étel mondanivalóját.
Salátával és grill húsokkal fogyasszuk, 25 perc alatt elkészíthető.