Fasírt sárgarépából

Vágólapra másolva!
Ha eddig úgy tudtátok, hogy csak darált húsból lehet fasírtot készíteni, akkor meg fogtok lepődni a mai receptet olvasva. Állítólag gyömbérrel és szerecsendióval még inkább érezzük az étel mondanivalóját - bármi legyen is az...
Vágólapra másolva!

Hozzávalók hat személyre: 10 db sárgarépa, 2 szelet fehérkenyér, 6 db aszalt sárgabarack, fél marék dió, 1 csokor újhagyma, 2 gerezd fokhagyma, fél narancs reszelt héja, 1 db tojás, 1 csokor petrezselyem zöld, zsemlemorzsa, olaj a kisütéshez, só, őrölt bors.

A sárgarépákat szeleteljük fel, tegyük egy fazékba, sózzuk meg és főzzük puhára. Ha elkészült, szűrjük és csepegtessük le, majd krumplinyomóval nyomjuk szét. Adjuk hozzá a beáztatott és kinyomott kenyeret, a zúzott fokhagymát, az ugyancsak összevágott aszalt barackot, a petrezselymet, az újhagymát, a narancshéjat és a felvert tojást is. Ízesítsük sóval, kevés őrölt borssal. Jól dolgozzuk össze. Formázzunk belőle henger alakú fasírtokat, ezeket forgassuk meg zsemlemorzsába, és forró olajban süssük ropogós-pirosra.

Forrás: Kaldeneker György receptjei

Szerecsendió és frissen reszelt gyömbér még jobban kihozza az étel mondanivalóját.

Salátával és grill húsokkal fogyasszuk, 25 perc alatt elkészíthető.