Spenótos borjúrétes

Vágólapra másolva!
Spenótos borjú hallatán nem igazán lepődünk meg, de a spenótos borjúrétest nem igazán tudjuk hova tenni. Szakácsunk mai receptje után, tökéletesen képben leszünk.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók négy személyre: 30 dkg borjú szűzpecsenye, 1 csomag leveles tészta, 30 dkg spenótlevél, 2-3 szál kakukkfű, só, darált feketebors, 3 evőkanál olívaolaj, 1 gerezd fokhagyma, őrölt szerecsendió.

Fejtsük le a hártyát egy éles késsel a borjú pecsenyéről, majd kenjük be olívaolajjal. Daráljunk rá feketeborsot, tépkedjük rá a kakukkfű leveleit, és sózzuk meg. Tegyük pár órára a hűtőbe, hogy a fűszerek íze jól átjárja a húst.

Egy kisebb lábasban forrósítsunk fel egy evőkanálnyi olívaolajat, adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát, majd hevítsük addig, míg sisteregni kezd. Tegyük hozzá a megmosott spenótleveleket, és takarjuk le, hogy összeessen. Ezután kevés sóval és őrölt szerecsendióval fűszerezzük. Lefedve pároljuk pár percig.

Forrás: Kaldeneker György receptjei

Hevítsünk fel egy nagy serpenyőt, majd tegyük bele a fűszeres borjúhúst. Mindkét oldalát egy-két percig süssük elő. Vegyük ki a serpenyőből és várjunk vele míg kissé kihűl. Halmozzuk a tetejére a felesleges párolólétől megszabadított spenótot (nyomkodjuk ki), majd burkoljuk be, a fél centi vastagságúra kinyújtott leveles tésztával.

A széleinél jól nyomkodjuk össze, a tetejét pedig villával szurkáljuk meg, hogy sütéskor a gőz el tudjon távozni. Előmelegített sütőben, 180 fokon süssük 30-35 percig, addig, amíg a tészta aranysárgára nem sül. Tálaláskor szeleteljük fel, tegyük egy nagy tányérra, sült és párolt zöldségekkel tálaljuk.