Aszalt paradicsommal töltött csirkemell

Vágólapra másolva!
Szakácsunk mai receptjében megtalálható a mángold, ami a répafélék családjába tartozó konyhazöldség, rokona a cékla, de az íze a spenóthoz hasonlít.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók négy személyre: 4 db csirkemellfilé, 12 szem aszalt paradicsom, só, darált feketebors, 4 evőkanál olívaolaj, 60 dkg mángoldlevél, 2 gerezd fokhagyma, csipetnyi őrölt szerecsendió, 1 evőkanál vaj, 2 dl tejszín.

Hosszában vágjuk be a csirkemellfiléket hosszában, nyissuk kétfelé, mint egy könyvet. Kicsit ütögessük meg klopfolóval, majd daráljunk mindkét oldalára borsot, és ízesítsük kevés sóval. A szétnyitott hús közepére tegyünk 3-3 szem aszalt paradicsomot - ha nagyobb a csirkemell, tehetünk többet is bele -, majd göngyöljük fel. Csorgassuk meg olívaolajjal, majd tegyük egy sütőlapra. Előmelegített sütőben 170 fokon süssük 20-25 percig.

A körethez egy nagy fazékban forraljunk fel sós vizet, majd dobjuk bele az alaposan megmosott és nagyobb darabokra összevágott mángoldleveleket. Hagyjuk benne, míg összeesik, majd szedjük ki szűrőkanállal. Egy nagy lábasban forrósítsuk fel a vajat, tegyük bele a finomra összevágott fokhagymát (pároljuk egy percig), majd adjuk hozzá a leforrázott leveleket. Ízesítsük kevéske darált feketeborssal, szerecsendióval és sóval. Öntsük hozzá a tejszínt, és pároljuk lefedve 3-4 percig.

Forrás: Kaldeneker György receptjei

Tálaláskor tegyünk nagy tányér közepére a párolt levélből, tetejére helyezzük a félbevágott töltött csirkemelleket.