Parmezánnal sütött édeskömény

Vágólapra másolva!
A különleges ízű édeskömény könnyen elkészíthető és egészséges, hiszen alig van benne kalória, és nagyon jó méregtelenítő, tisztító hatású. Karakteres ízű parmezánnal megszórva, kellemes nyári vacsora lehet.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók négy személyre:
4 db édesköménygumó, 4 evőkanál olívaolaj, 4 evőkanál reszelt parmezán sajt, só

Elkészítése:
Az édeskömény szárait vágjuk le, vágjuk hat cikkre, majd alaposan mossuk meg hideg vízben. Tegyünk fel egy nagy fazékba sós vizet forrni, majd dobjuk bele az édeskömény darabokat. Főzzük két-három percig, majd szedjük ki, és szűrőedényben csepegtessük le.

A megfőtt édeskömény darabokat tegyük egy tűzálló üvegedénybe, csorgassuk meg olívaolajjal, és szórjuk meg bőven reszelt parmezánnal. Forró sütőben 140-150 fokon süssük 15-20 percig.

Forrás: Kaldeneker György receptjei

Önállóan is megállja helyét, de tálalhatjuk párolt és grillezett halak mellé is.