Zöldséges pizza kukoricalisztből

Vágólapra másolva!
A hagyományos olasz finomságot érdemes egyszer kipróbálni úgy is, hogy búzaliszt helyett kukoricalisztet használunk a tésztájához.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
20 dkg kukorica dara, 4 evőkanál bazsalikom pesztó, 1 db cukkíni, 1-1 db színes kaliforniai paprika, 1 szál sárgarépa, 1 db lilahagyma, 3 evőkanál parmezán sajt, 4 evőkanál olíva olaj, durvára darált bors

Elkészítése:
Öntsünk egy nagy lábasba egy liter vizet, csorgassunk bele két evőkanálnyi olívaolajat, ízesítsük sóval, majd forraljuk fel. A forrásban lévő vízbe, állandó keverés mellett öntsük bele a kukoricadarát, majd lassú lángon, kevergetve főzzük körülbelül tíz percig.

Kenjünk ki olajjal egy közepes méretű, kerek sütőformát, majd öntsük bele a megfőtt kukoricadarát. Vizes kanállal egyengessük simára a tetejét, és várjunk vele, míg kissé kihűl.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel a maradék olívaolajat, majd tegyük bele a felszeletelt zöldségeket. Darált borssal fűszerezzük, és erős lángon, állandó kevergetés mellett süssük három-négy percig.

Kenjük meg a tészta tetejét a pesztóval, majd tegyük rá a megsütött zöldségeket. Osszuk el egyenletesen, és szórjuk meg a reszelt parmezán sajttal.

Forró sütőben, 180-190 fokon süssük 15-20 percig.

Tálaláskor vágjuk cikkekre, és ropogós salátalevelekkel körítsük.