Zöldséges sült rizs

Vágólapra másolva!
Wokban készült köret-különlegesség, amivel Ázsia hangulatát lophatjuk a konyhánkba.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
4 adag párolt rizs, 1 szál sárgarépa, 1 db cukkini, 1-1 db színes paprika, 2 szál újhagyma, 1 db karalábé, 1 diónyi friss gyömbér, 2 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál szójaszósz, darált bors, 3 evőkanál étolaj

Elkészítése:
Öntsük a wokba az étolajat (ha nincs kéznél wok, nagyobb serpenyőt is használhatunk) forrósítsuk fel, majd tegyük bele az egészen vékonyra, gyufaszál vastagságúra vágott fokhagymát és gyömbért.

Forrósítsuk fel, hogy jól sisteregjen, majd tegyük hozzá a három centis darabokra, és ceruza vastagságúra felvágott zöldségeket is. Erős lángon, hirtelen süssük, míg a zöldségek pirulni nem kezdenek, ez körülbelül5-7 perc.

Daráljunk rá borsot, majd csorgassuk meg a szójaszósszal. Jól forraljuk össze, és utána keverjük bele a külön megpárolt rizst.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Pár percig pirítsuk még, majd tálaljuk tálkákba, tetejét dekorálhatjuk vékony csíkokra vágott póréhagymával.

Süthetünk a tetejére tofu szeleteket is: a tofut szórjuk meg zöldséges fűszerkeverékkel, csorgassuk meg olívaolajjal, majd forró serpenyőben süssük pirosra. Sütés előtt nyomjunk a szeletekbe napraforgómagokat, és úgy süssük meg vele együtt.