Spenóttal töltött haltekercsek

Vágólapra másolva!
A spenóttól nemcsak erősebbek leszünk, mint a rajzfilmfigura, de az egészségünkre is nagyon jó hatással vannak a zöld levelek. Tengeri hallal kiegészítve az egyik legnagyszerűbb étel, amit feltálalhatunk a családnak.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
8 szelet nyelvhal-filé, 30 dkg forrázott spenótlevél, 2 evőkanál olívaolaj, 1 teáskanál halfűszer-keverék, 1 evőkanál vaj, 1 gerezd fokhagyma, őrölt szerecsendió, darált feketebors, só

Elkészítése:
A halszeletek mindkét oldalát kenjük meg olívaolajjal, daráljunk rá borsot és szórjuk meg halfűszer keverékkel. Tegyük a hűtőbe, amíg elkészítjük a spenótos tölteléket.

Olvasszuk meg a vajat egy lábasban, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, majd pároljuk egy percig. Tegyük bele a leforrázott spenótleveleket, reszeljünk rá szerecsendiót, daráljunk rá borsot és ízesítsük kevéske sóval. Fedővel letakarva pároljuk 3-4 percig, ha elkészült hagyjuk kissé kihűlni.

Borítsuk be a halszeletek egyik felét a megpárolt spenóttal, majd göngyöljük fel a szeleteket. Tegyük a megtöltött szeleteket egy sütőpapírral borított sütőlapra, és csorgassuk meg olívaolajjal.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Tehetjük mellé a köretnek valót is: apró paradicsomokat, meghámozott és cikkekre vágott sütőtököt és cukkini-darabokat. Ezeket is csorgassuk meg olívaolajjal. Tépkedhetünk rá friss fűszerleveleket, kakukkfüvet, zsályát, rozmaringot is.

Tegyük az egészet előmelegített sütőbe, és 160 fokon süssük 10-12 percig.

Ha elkészült, tálaljuk nagy tányérokra, mellé a vele együtt megpárolt zöldségeket körítsük.