Wokban párolt gombás tofu

Vágólapra másolva!
Az elkövetkező napokban szakácsunk, Kaldeneker György ázsiai ihletésű, wokban elkészíthető ételek receptjét ismerteti.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
25 dkg füstölt tofu, fél evőkanál étkezési keményítő, 2 evőkanál világos szójaszósz, 2 evőkanál étolaj, 4 gerezd fokhagyma, 25 dkg apró szemű csiperkegomba (konzerv is lehet), 1 csokor friss korianderlevél, darált bors

Elkészítése:
Forrósítsuk fel a wokot, majd ha már elég forró, öntsük bele az étolajat. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, keverjük el jól.

Öntsük hozzá a megmosott és jól lecsepegtetett gombát, majd erős lángon állandóan kevergetve hevítsük egy-két percig.

Daráljunk rá borsot és a tegyük hozzá az egy centis kockákra felvágott tofut is.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Forrósítsuk jól össze, majd csorgassuk rá a szójaszószt. Hagyjuk egy percig, hogy forrjon, majd hideg vízzel elkevert étkezési keményítővel sűrítsük be.

Tálaláskor durvára összevágott friss korianderlevelet keverjünk hozzá. Köretnek hosszúszemű párolt rizst készítsünk.