Hozzávalók:
4 darab, egyenként 20 dkg-os tőkehal filé, 4-6 evőkanál olívaolaj, 1-1 db sárga és piros kaliforniai paprika, 1 diónyi darab friss gyömbér, 3 evőkanál méz, 4 evőkanál fehérborecet, 4 szál újhagyma, só, darált bors, 4 szál friss kakukkfű, chili paprika
Elkészítése:
Csorgassuk meg olívaolajjal a halszeleteket, daráljunk rá borsot, tépkedjük rá a kakukkfű leveleit, majd ízesítsük sóval. Sütésig tegyük a hűtőbe, hogy a fűszerek íze jól átjárja a halhúst.
Az édes-savanyú paprikához forrósítsunk fel két evőkanálnyi olívaolajat egy nagyobb serpenyőben, tegyük bele a vékonyra felmetélt gyömbért, majd pároljuk egy percig.
Adjuk hozzá a vékony csíkokra felvágott paprikákat, és közepes lángon pároljuk 4-5 percig. Csorgassuk hozzá a mézet, szeleteljünk rá pár karika chili paprikát, adjuk hozzá a felkarikázott újhagymát, ízesítsük kevéske sóval és az ecettel. Forraljuk jól össze, tálalásig tartsuk melegen.
Forrósítsunk fel két evőkanálnyi olívaolajat egy serpenyőben, tegyük bele a befűszerezett halszeleteket, majd közepes lángon süssük mindkét oldalát 2-2 percig.
Tálaljuk tányérokra, köretnek ananászos párolt rizst adjunk hozzá, a megsütött hal tetejére pedig halmozzuk az édes-savanyú paprikát.
Az ananászos rizs a következő módon készítsük: a megpárolt és még forró rizshez keverjünk apró kockákra felvágott friss ananászt és petrezselyem zöldjét.