Rakott tengeri hal

Vágólapra másolva!
Szakácsunk, Kaldeneker György az elkövetkező napokban ízletes halételek receptjeit ismerteti.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
30 dkg tengerihal-filé, 1 kg burgonya, 4 dl tejszín, fél citrom leve, 1 csokor kapor, 2 db tojás sárgája, fél teáskanál kurkuma, só, darált bors, halhoz való fűszerkeverék, 1 evőkanál vaj

Elkészítése:
Fűszerezzük be a halfiléket darált borssal és halhoz való fűszerkeverékkel. Főzzük meg a burgonyát sós vízben héjastul, majd hűtsük le és hámozzuk meg.

Kenjünk ki vajjal egy tűzálló tálat, tegyünk az aljára a vékonyra felkarikázott főtt burgonyából. Daráljunk rá borsot és szórjuk meg sóval. Helyezzük rá a befűszerezett halfilét, majd takarjuk be a burgonya másik felével. Sózzuk és borsozzuk.

Forrás: Kaldeneker György receptjei




Előmelegített sütőben 150-160 fokon süssük 40-45 percig.

Ezt az ételt bármilyen szálkamentes halból is elkészíthetjük, friss kapor helyett használhatunk szárítottat is.