Zöldségekkel töltött palacsinta

Vágólapra másolva!
Szakácsunk, Kaldeneker György ma egy ízletes zöldségétel receptjét ismerteti, amelyhez akár a maradék palacsintákat is felhasználhatjuk.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
8 db palacsinta, 1 cukkini, 2 szál sárgarépa, 2 szál újhagyma, 3-4 karfiolrózsa, 3 evőkanál liszt, 1 evőkanál vaj, 2 dl tej, 1 dl tejszín, 1 csokor zöldpetrezselyem, só, darált bors, 10 dkg reszelt sajt

Elkészítése:
Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel a vajat, adjuk hozzá a vékony csíkokra felszeletelt sárgarépát és cukkinit.

Lefedve pároljuk pár percig, míg a zöldségek puhák nem lesznek. Szórjuk rá a lisztet, keverjük jól össze, majd öntsük hozzá a tejet és a tejszínt.

Addig forraljuk, míg főzeléksűrűségűre sűrűsödik. Egy kis lábasban, sós vízben főzzük puhára a karfiolrózsákat, majd szűrőedényben szűrjük le.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Keverjük a zöldségekhez a megfőzött karfiolt és az összevágott újhagymát is. Ízesítsük sóval, kevés darált borssal és összevágott petrezselyem zöldjével.

Ezzel a krémes töltelékkel töltsük meg a megsütött palacsintákat, helyezzük egy vajjal kikent tűzálló tálba. Tetejére tehetünk a krémes szószból, majd szórjuk meg bőven reszelt sajttal. Forró sütőben 150 fokon 15 perc alatt süssük pirosra.