Sajtos-meggyes lepény

Vágólapra másolva!
Ehhez a különleges ízű süteményhez felhasználhatjuk  a kamrában árválkodó utolsó meggybefőttet is.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
1 adag omlós tészta, 50 dkg mascarpone sajt, 10 dkg barna cukor, 10 dkg darált mandula, 2 db tojás, 25 dkg meggy befőtt, 10 dkg fehér csokoládé

Elkészítése:
Először is csináljuk meg az omlós tésztát! 20 dkg lisztet tegyünk egy keverőtálba, daraboljunk bele 15 dkg jéghideg vajat, kevés sóval ízesítsük. Morzsoljuk össze, majd pár evőkanál hideg vízzel dolgozzuk el. Gyúrjuk jól össze, és felhasználásig célszerű hűtőben pihentetni.

Gyúrjuk át az omlóstésztát egy lisztezett deszkán, majd nyújtsuk ki fél centi vastagságúra.
Béleljünk ki vele egy 30x20 centis kivajazott és liszttel meghintett tepsit. A béleléskor hagyjunk körülbelül egy centis peremet a tepsi széleinél. Elkészíthetjük kerek tortaformában is.

A töltelékhez tegyük egy keverőtálba a mascarpone sajtot, adjuk hozzá a darált mandulát, a cukrot és a tojásokat.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Kézi mixerrel közepes fordulaton keverjük pár percig, majd adjuk hozzá az összetördelt fehércsokoládét és a kinyomkodott meggyszemeket is. Óvatosan dolgozzuk össze, majd töltsük a tésztával kibélelt tepsibe.

Tegyük előmelegített sütőbe, és 150 fokon süssük 25-30 percig.

Ha elkészült hagyjuk kihűlni, majd utána vágjuk fel kockákra. Elkészíthetjük mélyhűtött meggyből, cseresznyéből vagy málnából is.