Gesztenyés rizstál

Vágólapra másolva!
Szakácsunk, Kaldeneker György ma egy gyorsan elkészíthető és különleges egytálétel receptjét ismerteti.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
15 dkg aprófejű csiperkegomba, 10-12 szem sült gesztenye, 2 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál szójaszósz, 10 dkg hosszúszemű rizs, 15 dkg sütőtök, 1 fej vöröshagyma, 1 db zöldségleves kocka, só, darált bors

Elkészítése:
Forrósítsuk fel az olívaolajat egy lábasban, adjuk hozzá a finomra összevágott vöröshagymát, majd pároljuk üvegesre.

Tegyük bele a megmosott gombafejeket, daráljunk rá borsot és ízesítsük sóval, szójaszósszal, majd pároljuk kis lángon 5-6 percig. Ha szükséges, kevés vizet öntsünk alá.

Ha a gombafejek megpárolódtak, tegyük hozzá a megsütött és meghámozott gesztenyeszemeket (akár utcán is megvehetjük), és a felkockázott sütőtököt is.

Öntsünk rá két deci vizet, morzsoljuk rá a zöldségleves kockát, majd pároljuk további 4-5 percig.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Ha a tök is megpuhult, öntsük hozzá a rizst, forraljuk jól fel, majd fedjük le fedővel és tegyük forró sütőbe. Körülbelül tíz perc alatt pároljuk az egészet készre.

Elkészíthetjük csirkehússal is, így sokkal tartalmasabb A felcsíkozott csirkemellet tegyük a megpárolt hagymára, majd 5-6 perc párolás után folytassuk a fent leírtak alapján.