Tormás avokádókrém

Vágólapra másolva!
Az avokádó az egyik legegészségesebb gyümölcsféle: több, mint tíz vitamint és közel húszféle ásványi anyagot tartalmaz. Jót tesz a szívnek, és még a koleszterinszintet is csökkenti.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
2 db érett avokádó, fél db zöldcitrom, 3 evőkanál olívaolaj, diónyi friss torma, só, darált bors.

Elkészítése:
Hámozzuk meg az avokádókat, vegyük ki a magját, majd vágjuk kisebb darabokra, és utána tegyük egy konyhai gyorsvágó gépbe. Lehetőleg az egész avokádót használjuk fel, mert nehezen eltartható, és a húsa felvágás után könnyen megbarnul.

Hámozzuk meg a citromot, úgy hogy a fehér héját is vágjuk le, majd kockázzuk fel és tegyük az avokadóhoz.

Adjuk hozzá a lereszelt tormát, az olívaolajat, majd ízesítsük kevés sóval és darált borssal.

Kapcsoljuk be a gyorsvágó gépet, majd pépesítsük finomra.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Adagoljuk tálkákba, kínáljunk mellé teljes kiőrlésű kenyérből készült pirítóst. Nagyszerű vendégváró étel, de gyors és egészséges vacsora is lehet belőle.