Hozzávalók:
2 evőkanál olívaolaj, 1 fej vöröshagyma, 2 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyem gyökér, 3 nagyobb szem burgonya, 2 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál sűrített paradicsom, 2 darab főtt cékla, fél citrom leve, 20 dkg fejes káposzta, bors, só, babérlevél, 1 csokor kapor, 30 dkg gulyásnak való marha apróhús
Elkészítése:
Forrósítsuk fel az olívaolajat egy nagyobb fazékban, majd adjuk hozzá a finomra összevágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Pároljuk pár percig, míg üveges nem lesz.
Tegyük hozzá a felkockázott marhahúst, fűszerezzük babérlevéllel, darált borssal, összevágott kaporlevéllel és ízesítsük sóval.
Lefedve pároljuk pár percig, míg a hús a saját levét el nem párologja, majd öntsünk alá pár deci vizet. Ha szükséges, az elpárolgott vizet később pótolhatjuk.
Ha a húsdarabok kezdenek megpuhulni, adjuk hozzá a vékony csíkokra felvágott sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, a káposztát és a felkockázott burgonyát.
Öntsük fel körülbelül másfél liter vízzel, majd főzzük tovább még 10-15 percig.
Utána tegyük hozzá a paradicsompürét, forraljuk jól össze, majd keverjük bele a vékonyra felvágott és előzőleg megfőzött céklát is.
Pár perc forralás után ízesítsük citromlével, és azonnal, forrón tálaljuk leveses tálkákba.
Tetejére egy-egy evőkanálnyi tejfölt kanalazzunk.