Zöldborsóragu sonkával

Vágólapra másolva!
Ezt a könnyen elkészíthető egytálételt akár a kezdő szakácsok is kipróbálhatják - a siker garantált!
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
60 dkg sonka, 2 szál sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg sárgaborsó, 40 dkg burgonya, 15 dkg zöldborsó, 1 csokor friss menta, só, darált bors

Elkészítése:
Tegyük a nyers sonkát egy nagy fazékba, adjuk hozzá a felszeletelt sárgarépát, az összevágott vöröshagymát, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje.

Fedjük le, majd közepes lángon főzzük egy órán keresztül, míg a sonka puha nem lesz. Ha a sonka megpuhult szedjük ki a főzővizéből, és tegyük egy tányérra.

Szórjuk a sárgaborsót a sonka főzővizébe, adjuk hozzá a felkockázott burgonyát és a fagyasztott zöldborsót. Ízesítsük sóval és darált feketeborssal, majd főzzük 15 percig.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Ha a zöldségek is megpuhultak, botmixerrel pürésítsük, de ne teljesen, elég ha csak párszor belekeverünk a bekapcsolt mixerrel, hogy maradjanak benne nagyobb darab zöldségek is.

Szeleteljük fel vékony csíkokra a megfőzött sonkát, majd tegyük a zöldséges püréhez. Összevágott friss mentalevéllel tehetjük ízét még érdekesebbé.