Gombás töltött paprika

Vágólapra másolva!
A töltött paprika hagyományos magyar étel - szakácsunk, Kaldeneker György ma egy igazán egyedi variáció receptjét ismerteti.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
4-6 db kaliforniai paprika, 1 pohár rizs, 1 szál sárgarépa, 1 db tojássárgája, 1 csokor zöldpetrezselyem, 1-2 szál friss bazsalikom, 10 dkg csiperkegomba, 2-3 evőkanál olívaolaj, 1 db fokhagymás fűszerkocka, reszelt parmezán sajt, só, darált bors

Elkészítése:
Öntsünk egy kisebb lábasba kevés olívaolajat, tegyük bele a rizst, majd állandóan kevergetve forrósítsuk fel. Mielőtt felöntenénk forró vízzel, adjuk hozzá a lereszelt sárgarépát, majd pároljuk együtt egy-két percig.

Öntsük fel másfélszeres mennyiségű forró vízzel, ízesítsük a sóval és a fűszerkockával, takarjuk be fedővel, és pároljuk készre.

Egy serpenyőben, egy evőkanálnyi olívaolajon pirítsuk le a felszeletelt gombát, fűszerezzük összetépkedett bazsalikomlevéllel és összevágott petrezselyemzölddel.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Keverjük össze a rizst tojás sárgájával, a megpárolt gombával és a reszelt parmezánnal.

A paprikákat a csumájánál vágjuk be, majd magházával együtt távolítsuk el. Tegyük olajjal kikent tűzálló tálba, töltsük meg a rizses töltelékkel, tetejére szórhatunk még a parmezánból.

Öntsünk alá kevés vizet, majd fedjük be alufóliával, és forrós sütőben pároljuk 35-40 percig.