Tojással töltött zsemlék

Vágólapra másolva!
Szakácsunk, Kaldeneker György ma egy gyorsan elkészíthető vacsora - vagy akár kellemes villásreggeli - receptjét ismerteti.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
4 tojás, 4 zsemle, 4 szelet bacon, zöld salátalevelek, 2 evőkanál olívaolaj, 2 evőkanál balzsamecet, darált bors

Elkészítése:
Vágjuk le a zsemlék tetejét, kézzel kissé szedjük ki a belsejüket, majd tegyük őket a grillsütőbe, és süssük addig, amíg megpirulnak.

Vágjuk kétfelé a szalonnaszeleteket, majd egy serpenyőben süssük ki félig őket, utána tegyük a megpirított zsemlébe.

Üssük bele egyenként a tojásokat a zsemlékbe, daráljunk rájuk borsot, majd tegyük őket 140 fokos sütőbe. Addig süssük, míg a tojásfehérje megkocsonyásodik.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Ha elkészült, tegyünk nagy tányérok közepére a megmosott salátalevelekből, csorgassunk rá olívaolajat és balzsamecetet, majd helyezzük rájuk a megsült zsemléket.