Csirkemellbe göngyölt zöldspárga

Vágólapra másolva!
Használjuk ki a spárgaszezont - szakácsunk, Kaldeneker György ma egy igen ízletes fogás receptjét ismerteti, melyben a spárga kísérője a fűszerezett csirkehús.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
4 darab csirkemell filé, 2 csokor zöldspárga, 2 ág friss kakukkfű, darált bors, 1 evőkanál reszelt parmezán, 1 pohár natúr joghurt, só

Elkészítése:
Vágjuk kétfelé a csirkemelleket úgy, hogy a filéből két nagy szeletet kapjunk. Kissé klopfoljuk meg, majd csorgassuk meg olívaolajjal. Daráljunk rá borsot, tépkedjünk rá a kakukkfű levelekből, és szórjuk meg sóval.

Tisztítsuk meg a spárgákat, majd dobjuk őket forrásban lévő sós vízbe. Főzzük két percig, majd azonnal szedjük át egy hideg vízzel telt edénybe. Várjunk, míg kihűl, majd szűrőedényben csepegtessük le.

Vágjuk félbe a leforrázott spárgaszálakat, majd 5-6 darabot tegyünk a befűszerezett csirkemellek közepére. Göngyöljük fel és tegyük egy olívaolajjal megcsorgatott tűzálló edénybe.

Kanalazzunk a tetejére a natúr joghurtból, majd előmelegített sütőben, 160 fokon 20-25 perc alatt süssük készre.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Köretnek készítsünk mellé epres spárgát! Forrósítsunk fel egy nagy serpenyőben egy evőkanálnyi vajat, majd a leforrázott és három centis darabokra vágott spárgából dobjuk egy-két maréknyit bele. Erős lángon pirítsuk, közben daráljunk rá borsot, majd tegyünk hozzá egy maréknyi megmosott epret.

Tépkedjünk rá bazsalikomleveleket, és csorgassunk rá pár csepp balzsamecetet. Keverjünk rajta egyet, majd azonnal tálaljuk a megsütött spárgás tekercsek mellé. Vigyázzunk csak pár percig süssük, mert az eper hamar széttörik. Elég, ha csak jól átforrósítjuk a köretet.