Lazacszelet citromos póréhagymával

Vágólapra másolva!
Igazi franciás ínyencséget ajánl szakácsunk a hétvégére.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:

4 db lazacszelet, 1 csokor kapor, 2 szál póréhagyma, 1 db citrom, 4 evőkanál olívaolaj, 10 dkg zöld olajbogyó, só, darált bors, 1 dl száraz fehérbor

Elkészítés:

Locsoljuk meg a lazacszeleteket olívaolajjal, majd daráljunk rá borsot, ízlés szerinti mennyiségben. Tépkedjünk rá kaporleveleket, és szórjuk meg egy kevés sóval. Tegyük a hűtőbe pár órára, hogy a fűszerek íze jól átjárja a halhúst.

Vágjuk fel egy centis kockákra a póréhagymát, majd többszöri hideg vízben mossuk meg alaposan. Tegyük egy szűrőedénybe, és csepegtessük le jól.

Egy nagy serpenyőben forrósítsunk fel egy pár evőkanálnyi olívaolajat, majd tegyük bele a pórékockákat. Daráljunk rá borsot, szórjunk rá sót, tegyük hozzá a felszeletelt olajbogyót, és öntsük rá a bort. Fedjük le, és pároljuk öt percig, majd adjuk hozzá a meghámozott és felkockázott citrom húsát. Forraljuk még további két percig.

Forrás: [origo]


Egy nagy serpenyőben öntsünk pár evőkanálnyi olívaolajat, majd ha már forró, tegyük bele a befűszerezett halszeleteket. Mindkét oldalát süssük két-két percig, majd serpenyővel együtt tegyük az előmelegített, 150 fokos sütőbe, és 10 perc alatt süssük készre.

Tálaláskor tegyünk egy adagnyit a citromos póréból a tenyér közepére, a halom tetejére pedig a megsült lazacszeletet.