Rebarbarás-almás rétes

Vágólapra másolva!
Talán nincs is olyan ember, aki ne szeretné a rétest - szakácsunk, Kaldeneker György ma egy rebarbarával felturbózott változatot mutat be.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
1 csomag friss réteslap vagy leveles tészta, 3 közepes alma, 6 szál rebarbara, 4 evőkanál barna cukor, diónyi vaj, fél citrom leve, olvasztott vaj a réteslapok kenéséhez

Elkészítése:
Vágjuk egy centis kockákra a meghámozott és kimagozott almákat, majd tegyük egy lábasba a vajjal, a citromlével és a cukorral együtt. Kis lángon kezdjük el párolni körülbelül három percig, míg az alma puha nem lesz.

Tegyük hozzá az ugyancsak egy centis falatokra felvágott rebarbarát, és további három percig pároljuk. Ha elkészült, vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni.

Hajtsuk szét a réteslapokat, tegyük egy tiszta konyharuhára, laponként csorgassuk meg olvasztott vajjal, majd tegyünk négyet egymás tetejére.

A széle mellé kanalazzunk a gyümölcsös töltelékből, majd konyharuha segítségével göngyöljük fel. Nyomjuk jól össze a végeit, tegyük egy sütőlapra, és a tetejét kenjük meg olvasztott vajjal.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Előmelegített sütőben süssük 160 fokon, körülbelül 25-30 percig.

Ha leveles tésztából készítjük, akkor a fél centi vastagságúra kinyújtott tésztát töltsük meg a töltelékkel. Göngyöljük fel, de csak egyszer fordítsuk át, hogy ne legyen túl vastag a tészta.

Forró sütőben 170 fokon süssük legalább 30 percig.

Tálaláskor szeleteljük fel, tegyük nagy tányérra, és vanília szószt csorgassunk mellé. Friss eperszemekkel és mentalevéllel dekorálhatjuk.