Sonkába tekert ruccola

Vágólapra másolva!
Érdekes ízvilágú, gyorsan elkészíthető saláta, amellyel biztosan lenyűgözzük a vendégeinket - előételnek is kitűnő.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
20 dkg juhtúró, 2 evőkanál pesto, 12 szelet sonka, 10 dkg ruccola levél, 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítése:
Tegyük egy tálba a túrót, kanalazzuk rá a pestót, majd keverjük jól össze. Mossuk meg hideg vízben a ruccolát, úgy, hogy a végeinél összefogjuk, így nem keverednek össze a szálak.

Tegyük szűrőbe tálba, és várjuk meg, míg jól lecsepeg.

Kenjük meg egyenként a sonkaszeleteket a pestós juhtúróval, közepére helyezzünk egy kis csokornyit a megmosott salátából, majd óvatosan göngyöljük fel.

Tegyük a megtöltött sonkaszeleteket egy nagy tányérra, csorgassuk meg olíva-, vagy tökmagolajjal. Ha kiadós reggelit szeretnénk, készítsünk mellé habart tojást.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Elkészíthetjük a tekercseket füstölt lazaccal vagy sajtszeletekkel is, bazsalikom pesto helyett használhatunk aszalt paradicsomból készített változatot is.