Erdei gyümölcsös tiramisu

Vágólapra másolva!
Egy hagyományos olasz süteményrecept, szezonális bogyósokkal megbolondítva.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:

3 db tojássárgája, 4 evőkanál porcukor, 20 dkg mascarpone sajt, 2,5 dl kemény habbá vert tejszín, 1 csomag babapiskóta

Gyümölcsszószhoz: 50 dkg vegyes bogyós gyümölcs (málna, ribizli, szeder, eper) fél citrom leve, 4 evőkanál cukor.

Elkészítése:

A gyümölcskeveréket tegyünk egy tálba, ízesítsük cukorral és citromlével. Kézi mixerrel pürésítsük jól össze, majd egy szitán passzírozzuk át, hogy a magok ne kerüljenek a mártásba.

Egy másik keverő tálba tegyük a mascarpone sajtot, adjunk hozzá ízlés szerint cukrot, vaníliás cukrot valamint 3 tojássárgáját, majd keverjük jól össze, majd a kemény habbá felvert tejszínt, óvatosan keverjük a sajtos masszához.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Babapiskótákat mártogassunk be a gyümölcsszószba, tegyük egy üvegtál aljára, majd egy réteg sajtkrémmel fedjük be. Utána ismét egy réteg gyümölcsszószba mártott babapiskóta kerül és a végén sajtkrémmel fedjük be. Ügyeljünk arra, hogy bemártáskor minél több szósz maradjon a babapiskóta felületén, mert úgy lesz nagyon finom.

Tegyük hűtőbe legalább fél napra, hogy a piskóta megpuhuljon. Tálaláskor vágjuk kockákra, hintsük meg kakaóporral, és nyakon önthetjük a maradék szósszal, dekoráljuk gyümölcsszemekkel és friss mentaággal.