Vágólapra másolva!
Elhalasztották Nicole Richie amerikai híresség bírósági tárgyalását - a hivatalos magyarázat szerint azért, mert egy neves drogszakértő, akinek tanúnak kértek fel, épp "nem ért rá."
Vágólapra másolva!

Elhalasztották Nicole Richie amerikai híresség bírósági tárgyalásának megkezdését, mert a védelem által beidézett tanú, egy neves drogszakértő, éppen "nem ért rá" arra, hogy megjelenjen a tárgyaláson.

A valóságshow-sztár ellen még tavaly decemberben nyújtott be keresetet a Los Angeles-i rendőrség, mert Richie ittasan, begyógyszerezve vezetett az autópályán - ráadásul a menetiránnyal szemben.

Nicole Richie ügyvédje azt szerette volna elérni, hogy a tárgyalást augusztus elejére tegyék át, ám a bíróság ezt nem engedélyezte - ehelyett egy nappal halasztotta el a meghallgatások megkezdését.

A híresség ügyvédje szerint a drogszakértő, Terence McGee "elengedhetetlenül szükséges" a tárgyaláshoz, mert őt kérték fel arra, hogy megcáfolja az igazságügyi szakértő szakvéleményét.

"Nincs más szakértő, akinek a véleményében jobban megbíznánk" - írta hivatalos közleményben a Richie-t képviselő jogász. "Doktor McGee vallomása perdöntő lehet."

A kaliforniai jogszabályok szerint Nicole Richie-nek - ha bűnösnek találják - minimum négy napot kell börtönben töltenie, ráadásul három évig tartó próbaidőt rendelhet el neki a bíróság, ez ugyanis már a második letartóztatása öt éven belül.

"Nagyon félek attól, hogy börtönbe kell mennem, de kész vagyok szembenézni a tetteim következményeivel" - mondta Nicole Richie egy tévéműsorban. A 25 éves híresség, aki az első gyermekével várandós, nem vett részt a meghallgatáson: éppen Kanadában tartózkodik ugyanis, ahová a kedvesét, Joel Madden zenészt kísérte el fellépésre.