Olasz lecsó

Vágólapra másolva!
A lecsó az egyik legnépszerűbb nyári étel - szakácsunk, Kaldeneker György ma egy mediterrán változat receptjét ismerteti.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
0,5 kg paprika, 1 db padlizsán, 40 dkg paradicsom, 2 fej vöröshagyma, 5-6 levél friss bazsalikom, fél deci olívaolaj, só

Elkészítése:
Öntsük egy nagy lábasba az olívaolajat, majd forrósítsuk fel. Tegyük bele az összevágott vöröshagymát, majd pároljuk pár percig.

Adjuk hozzá a kisebb darabokra felaprított paprikát, és a körülbelül másfél centis darabokra összevágott padlizsánt. Ízesítsük kevés sóval, keverjük jól össze, majd vegyük le a lángot mérsékeltre.

Fedjük be fedővel, és pároljuk 5-6 percig. Ha egy kicsit puhult, tegyük bele a meghámozott és negyedekre vágott paradicsomokat, majd ismét fedjük le, és további 10 percig kis lángon pároljuk.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Mielőtt levennénk a tűzről, keverjük bele a bazsalikomleveleket, és még forraljunk rajta egyet.

Szedjük ki mély tányérokba, mellé friss és ropogós fehérkenyeret és vékonyra felszeletelt pármai sonkát tálaljunk.

Készítésekor tehetünk bele zsenge cukkínit is.