Hozzávalók:
0,5 kg paprika, 1 db padlizsán, 40 dkg paradicsom, 2 fej vöröshagyma, 5-6 levél friss bazsalikom, fél deci olívaolaj, só
Elkészítése:
Öntsük egy nagy lábasba az olívaolajat, majd forrósítsuk fel. Tegyük bele az összevágott vöröshagymát, majd pároljuk pár percig.
Adjuk hozzá a kisebb darabokra felaprított paprikát, és a körülbelül másfél centis darabokra összevágott padlizsánt. Ízesítsük kevés sóval, keverjük jól össze, majd vegyük le a lángot mérsékeltre.
Fedjük be fedővel, és pároljuk 5-6 percig. Ha egy kicsit puhult, tegyük bele a meghámozott és negyedekre vágott paradicsomokat, majd ismét fedjük le, és további 10 percig kis lángon pároljuk.
Mielőtt levennénk a tűzről, keverjük bele a bazsalikomleveleket, és még forraljunk rajta egyet.
Szedjük ki mély tányérokba, mellé friss és ropogós fehérkenyeret és vékonyra felszeletelt pármai sonkát tálaljunk.
Készítésekor tehetünk bele zsenge cukkínit is.