Sonkába göngyölt mozarella és sárgabarack

Vágólapra másolva!
Íme egy könnyű és gyorsan elkészíthető, kánikulában ideális recept.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
2 csomag mozzarella sajt, 4 nagyobb szem sárgabarack, 8 szelet pármai sonka, 10 dkg ruccola saláta, 2 evőkanál olívaolaj, 2 evőkanál balzsamecet, darált bors

Elkészítése:

Mossuk meg alaposan a ruccolát jéghideg vízben, csepegtessük le, majd tegyük egy műanyag dobozba és legalább fél órára rakjuk be a hűtőszekrénybe - ettől ropogósak lesznek a levelek.

Tálalás előtt tegyük egy salátástálba, locsoljuk meg olívaolajjal és balzsamecettel, daráljunk rá borsot, és óvatosan keverjük össze.

Vágjuk félbe a sárgabarackokat és a mozzarellát.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Tálaláskor tegyünk egy maréknyi beízesített ruccolát egy tányér közepére, helyezzük rá a félbevágott mozzarellát, a sajt tetejére a két fél sárgabarackot, majd az egészet tekerjük körbe pármai sonkával.

Kínáljunk hozzá friss focaccia kenyeret.