Augusztusi wellness-horoszkóp

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Kos (március 21. - április 20.)
Nagyon vágysz arra, hogy augusztusban kényeztesd magad egy kicsit, azonban a Szaturnusz bolygó nem mindig engedi meg neked, hogy élvezd a lazítás perceit - folyton "eszedbe juttatja" ugyanis a kötelességeidet. Figyelj arra, hogy ne a teendőidre gondolj, amikor alkalmad nyílik arra, hogy a kedvenc foglalatosságod közben pihenhess egy kicsit. Ügyelj arra is, hogy a következő hetekben kiegyensúlyozottabban táplálkozz! Hajlamos lehetsz arra, hogy egyáltalán ne egyél - vagy éppen egyszerre túl sok mindent tömj magadba. Figyelj arra, hogy sok zöldségfélét fogyassz, hiszen ezeknek a legnagyobb a rosttartalma! Ezek rendben tartják az emésztésedet és a súlyodat egyaránt. Egészséged tekintetében érzékenyebbé válhat a lábad, óvakodj attól, hogy kényelmetlen vagy túlságosan szoros cipőt viselj! Viszont nagyon jót teszel az egészségednek azzal, ha megmasszíroztatod a talpaidat - ez relaxációnak is kitűnő! Hangulatod kissé befelé forduló lehet az elkövetkező hetekben. Adj időt magadnak arra, hogy egy kicsit elvonulhass a világtól! Néhány egyedül töltött óra, amelyet a kedvenc elfoglaltságaidra szánsz, csodákat tehet!

Bika (április 21. - május 20.)
Egy kicsit többet kellene törődnöd a hajaddal, például jól tennéd, ha bejelentkeznél a fodrászhoz! Ha dúsabb hajat szeretnél, akkor a hajvágásra válaszd a hónap első harmadát, hiszen a fogyó holdnál vágott haj sokkal sűrűbb hajkoronát eredményez. Ha növeszted a hajadat, akkor a hónap második felében menj a fodrászhoz, válaszd a hajvágásra a növő Hold napjait - így ugyanis sokkal gyorsabban nőnek majd meg a tincseid! Jót tehet néhány gyógynövényes, tápláló hajpakolás is, amelyek visszaadják hajad fényét és egészséges küllemét. Ha pedig valamilyen komolyabb problémád van a hajaddal vagy a fejbőröddel, akkor érdemes kipróbálnod a hajanalízist: sok problémára rámutathat a hajszálak vizsgálata. A következő hetekben jobban kell figyelned a keringési rendszeredre: ne terheld túl magad nehéz feladatokkal, és a sportolást se vidd túlzásba. A munkahelyeden is engedékenyebb lehetsz magaddal, nem most van itt az ideje annak, hogy kettő helyett dolgozz! Hangulatod nagyon játékos és önfeledt lehet, foglalkozz minél többet családtagjaiddal, gyermekeiddel! Az augusztus számodra a pihenés, a közös családi nyaralások, kirándulások ideje!

Ikrek (május 21. - június 21.)
Meg kellene egy kicsit erősítened az önbizalmadat, hiszen elégedetlen lehetsz az alakoddal - függetlenül a valós körülményektől. Elképzelhető, hogy a sebészeti beavatkozások egyre "vonzóbbak" a szemedben, és komolyan elgondolkozol azon, hogy a kés alá fekszel. Mielőtt azonban belevágsz, érdemes kibékülnöd a saját testeddel, hiszen az önbizalomhiányt nem gyógyítja meg a plasztikai sebész szakértelme. Sokat segíthet a sport, a mozgás - ez nemcsak boldogsághormonokat szabadít fel a szervezetedben, de meg is erősödsz általa, sőt, még a testedet is formálhatod. Egészségedet tekintve azt tapasztalhatod, hogy fáradékonyabbá válsz, és egész nap álmos hangulatban lehetsz, még akkor is, ha átaludtad az éjszakát. Adj magadnak napközben is 15-20 percet, amikor egy kicsit kipihenheted magad! Figyelj arra is, hogy ne akarj mindenáron túl nagy teljesítményt kicsikarni magadból! Nehézkesebb, fáradtabb lehetsz a megszokottnál, és éppen ezért sokkal nagyobb az igényed a pihenésre is!

Rák (június 22. - július 22.)
Ahhoz, hogy szép lehess, ki kellene mozdulnod otthonról - ne csak várd a csodát, tegyél is érte. Csak utána kellene nézned, milyen lehetőségeid vannak: a fodrász, a kozmetikus, a masszőr mind rendelkezésedre áll! A masszázs azért lenne nagyon hasznos, mert egy kicsit bemerevedhetnek az izmaid ezekben a hetekben, így egyenes úton haladsz az állandó hátfájás, derékfájás felé. Elképzelhető, hogy eltervezed, hogy sort kerítesz ezekre a teendőkre, de sehogyan sem tudod rávenni magad, hogy felemeld a telefont. A legjobb lenne, ha kivennél egy nap szabadságot csak azért, hogy saját magaddal törődhess. A következő hetekben azt is tapasztalhatod, hogy kicsit többet mutat a mérleg a kelleténél, és a méreganyagok is felszaporodhatnak a szervezetedben (pl. több pattanásod van a szokásosnál, vagy nincs rendben az emésztésed). Ennek a legjobb ellenszere, ha víz- vagy teanapot tartasz! A hangulatod nagyon elfogadó lehet augusztusban, és ez alkalmat ad arra, hogy sokat beszélgess családtagjaiddal. Még olyan vitákat is tudsz rendezni, amelyekben máskor esély sem lenne a kompromisszumra!