Irakban jótékonykodik Angelina Jolie

Vágólapra másolva!
Angelina Jolie amerikai színésznő a napokban Irakba utazott az ENSZ Menekültügyi Hivatalának megbízottjaként, hogy felhívja a figyelmet a térség problémáira, és az amerikai csapatokkal is találkozik.
Vágólapra másolva!

Angelina Jolie amerikai színésznő, a Tomb Raider című film főszereplőnője a hét elején a Közel-Keletre utazott, hogy az ENSZ Menekültügyi hivatalának megbízottjaként felhívja a figyelmet a térségben zajló humanitárius krízisre.

Tegnap az Oscar-díjas színésznő Szíriába látogatott, és több órát töltött azzal, hogy iraki menekültekkel beszélgetett - az ENSZ jelentése szerint közel négy és fél millió ember menekült el az otthonából az iraki háború elől. Jolie ma az iraki határvidéken élő menekülteket kereste fel.

Forrás: MTI

Jolie Irakban



"Azért jöttem a Közel-Keletre, hogy megpróbáljam felhívni a világ figyelmét arra a krízisre, ami itt végbe megy" - nyilatkozta a 32 éves híresség. "A világ országainak többet kellene törődni a menekültekkel, és jobban oda kellene figyelnie azokra, akiknek a háború miatt el kellett hagyniuk az otthonukat."

Angelina Jolie a hivatalos feladatai mellett az Irakban állomásozó amerikai és nemzetközi csapatokat is meglátogatja - három örökbe fogadott és egy saját gyermekéről eközben kedvese, Brad Pitt gondoskodik.