Francia magániskolába jár Maddox Jolie-Pitt

Vágólapra másolva!
A hét elején Angelina Jolie és Brad Pitt iskolába íratták legidősebb gyermeküket, a hatéves Maddoxot. A kambodzsai születésű fiúcska egy manhattani, francia tannyelvű magánintézményben kezdi meg tanulmányait.
Vágólapra másolva!

Angelina Jolie és Brad Pitt legidősebb gyermeke, a hatéves Maddox a héten kezdte meg iskolai tanulmányait. A kambodzsai születésű fiút szülei egy Manhattanben levő, francia tannyelvű intézménybe íratták be.

"Az iskola elkötelezett abban, hogy felelősségteljes és művelt állampolgárokat képezzen" - áll a Lycée Francais de New York iskola honlapján. "Célunk, hogy megtanítsuk a gyerekeket az önbecsülésre, a közösségi élet szeretetére és arra, hogy tiszteljék a világ sokszínűségét."

A magániskolában nagyon szigorúak a szabályok, és csak kevesen engedhetik meg maguknak, hogy odajárassák a gyereküket - a tandíj ugyanis évi 18 000 dollár (azaz közel három és fél millió forint). Maddox már korábban, Prágában is francia nyelvű intézményben tanult, de csak néhány hónapig járt oda, amíg az anyja a cseh fővárosban forgatott.

"Brad és Angelina nagyon kedvesen viselkedtek, mindenkivel barátságosak és érdeklődőek voltak" - mondta az egyik szülő, aki éppen ugyanakkor íratta be a gyerekét az iskolába, mint a színész pár.

Azt még nem lehet tudni, a világjáró Jolie-Pitt klán végleg New Yorkban szándékozik-e letelepedni, most, hogy Maddox "komolyan" iskolába kezdett járni.