A Mérleg csillagjegy általános jellemzői

Vágólapra másolva!
A Mérleg jegy szülötte imádja a társaságot, nagyon kellemes társalgó és nagyszerű barát. Ugyanakkor szeretne mindenkinek megfelelni, így nehezen dönt - és időnként bizony az őszinteséget is háttérbe szorítják, nehogy megbántsanak másokat.
Vágólapra másolva!

Jellege: levegő
Színe: világoszöld és világosszürke
Szerencsenapja: péntek
Szerencseszáma: 5 és 6
Uralkodó bolygója: Vénusz

Mottója: "Egyensúlyban tartom".

A Mérleg csillagjegy ideje az ősz elején jön el.

A Mérleg emberek élénk társasági életet élnek, könnyen kötnek kapcsolatokat, szeretnek ismerkedni, és ezt a hajlamukat csak fokozza, hogy nagyon pozitív visszajelzéseket kapnak a külvilágtól. Mindenki örül annak, ha a társaságukban lehet, hiszen rendkívül kellemes emberek, akik tudják, hogyan kell viselkedni - rendkívül jó modorral, harmonikus külsővel áldja meg őket az élet.

Nem jellemzőek rájuk a szélsőséges megnyilvánulások és állásfoglalások. Inkább az arany középutat járják, és óriási diplomáciai érzékkel rendelkeznek. Magánéletükben, munkahelyükön is gyakran vállalják a békítő szerepet, hiszen nincs számukra nagyobb probléma, mint ha disszonanciát tapasztalnak, mert azt nem tudják elviselni. Persze, a békebíró szerepe nagy empatikus képességet is igényel, és ők nincsenek híján ennek. Pillanatok alatt beleéreznek beszélgetőpartnerük érzelmi világába, bár nem adják át magukat ezeknek a hangulatoknak. Mindig tudják, hogy hol kezdődik a külvilág, és ők maguk hol végződnek - a kettőt véletlenül sem keverik össze.

Szemléletüket tekintve jellemző rájuk, hogy nagyon toleránsak, emellett nagyon etikusan gondolkodnak. Általában mind a két oldalát látják az eseményeknek, tehát többféleképpen képesek megközelíteni egy-egy problémát, eseményt.

Az életben mindig a kiegyensúlyozottság, a szépség és az esztétika fontos nekik. Jellemző rájuk, hogy szívesen foglalkoznak kultúrával, művészetekkel. Sokszor annyira orientáltak ebben az irányban, hogy ilyen pályát is választanak maguknak: gyakran találunk közöttük muzeológusokat, galéria-tulajdonosokat, táncosokat vagy éppen festőket. Ez a tulajdonság azonban visszásan is elsülhet: gyakran túlságosan is felületeseke, és sokkal fontosabb számukra egy ember külseje, mint a belső tulajdonságai.

A jegy szülöttének hiányosságaként jelentkezhet a gyors döntés képessége. Vagyis nem mindig tudják eldönteni, hogy valójában mit is szeretnének megkapni az élettől. Ha két dolog közül kell választani, bármely témában, akkor már komoly nehézségek merülhetnek fel a lelkükben, és igyekeznek minél inkább halogatni a döntést, amíg csak lehet.

Célját tekintve a Mérlegnek a legnagyobb vágya abban nyilvánul meg, hogy kapcsolódjon valakihez, és a kapcsolatán keresztül megtalálja önmagát. Mindig a harmóniát keresik, nemcsak az emberi viszonyokban, hanem az élet minden területén. Céljuk az, hogy ismeretségeket és barátságokat kössenek, anélkül, hogy szabadságukat teljesen feladnák.

Élete során a Mérleg embernek meg kell tanulnia, hogy felvállalja a konfliktusokat. Ez azért veszélyes számára, mert úgy gondolja, hogy veszélyezteti meglévő kapcsolatainak működését. Nagyon fél attól, hogy azért veszít el valakit, mert saját akaratát, vágyát kinyilvánítja - esetleg ellent mond a másiknak. Tehát egyensúlyt kell teremtenie saját vágyainak a megélése, és a kapcsolatai fontossága között.