Sajttal grillezett gombafejek

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
8 nagy fejű csiperkegomba, 2 gerezd fokhagyma, 20 dkg kecske- vagy feta sajt, 8 szelet sonka, 3-4 evőkanál olívaolaj, fél maréknyi napraforgómag, 1 csokor petrezselyemzöld, darált bors, fél teáskanál mediterrán zöldséges fűszerkeverék

Elkészítése:
Törjük ki a gombák szárait, majd hideg vízzel, csap alá tartva mossuk meg őket. Tegyük a gombákat egy tálba, és várjuk meg, míg jól lecsepeg.

Csorgassunk a belsejébe kevés olívaolajat, daráljunk rá borsot, és szórjuk meg a zöldséges fűszerkeverékkel.

Forrósítsunk fel két evőkanálnyi olívaolajat egy nagy serpenyőben, majd tegyük bele a gombákat. Erős lángon, mindkét felét süssük addig, míg pirulni nem kezdenek. Ha elkészült, tegyük olajjal kikent nagy tepsibe, vagy tűzálló tálba úgy, hogy a spórás felük legyen felfelé.

A töltelékhez vágjuk egy centis kockákra a sajtot, tegyük egy tálba, majd adjuk hozzá a lereszelt fokhagymát és az összevágott petrezselyem zöldjét. Csorgassunk rá kevés olívaolajat, daráljunk rá borsot, majd óvatosan keverjük össze.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Halmozzuk a tölteléket a megsütött gombák közepébe, majd tekerjük körbe a vékonyra szeletelt sonkával. Szórjuk meg a sajtot napraforgómaggal, és utána pár perc alatt süssük meg az egészet a grillsütőben.

Pirítóssal és zöldsaláta-levelekkel fogyasszuk.

A gombafejek tölteléke lehet mozzarella sajt és sült paprikakocka is.