Spenóttal grillezett tőkehal

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
50 dkg tőkehalfilé, 20 dkg forrázott spenótlevél, 2 paradicsom, 1 gerezd fokhagyma, halfűszer-keverék, 2 evőkanál olívaolaj, 2 szál kakukkfű, őrölt szerecsendió, darált bors, só

Elkészítése:
Vágjuk egyforma darabokra a tőkehalfilét, majd csorgassuk meg olívaolajjal, daráljunk rá borsot és szórjuk meg halfűszer-keverékkel. Fedjük le fóliával, és kis időre tegyük a hűtőszekrénybe, hogy a fűszerek íze jól átjárja a halhúst.

Készítsük el hozzá a spenótot: forrósítsunk fel egy kis lábasban egy evőkanálnyi olívaolajat, majd tegyük bele az összezúzott fokhagymát. Forrósítsuk össze, és utána tegyük rá a leforrázott és kinyomkodott spenótleveleket. Fűszerezzük őrölt szerecsendióval, darált borssal és kevés sóval. Fedjük le és kis lángon pároljuk 4-5 percig, ha elkészült hagyjuk kissé kihűlni.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Tegyünk egy ív sütőpapírt egy tepsi aljára, majd helyezzük el rajta egymás mellé a befűszerezett halszeleteket. Halmozzuk rá a megpárolt spenótot - vigyázzunk a párolólevéből ne tegyünk a halra, kissé nyomjuk ki a kanálállal.

Tetejére szeletelt paradicsomot tegyünk, tépkedjünk rá kakukkfűleveleket, daráljunk rá borsot, kanalazhatunk rá tejfölt vagy tejszínt is. Forró sütőben 150 fokon pároljuk készre 10-12 perc alatt.

Köretnek petrezselymes burgonyát készítsünk hozzá.