Újabb vizsgálat Daniel Smith halálának az ügyében

Vágólapra másolva!
Hivatalosan is megkezdődtek a vallomástételek Daniel Smith, a néhai Anna Nicole Smith fiának, rejtélyes halála ügyében. A tavaly szeptemberben elhunyt fiú ügyének halottkémi vizsgálatát eddig háromszor halasztották el.
Vágólapra másolva!

A napokban megkezdődött a hivatalos igazságügyi szakértői vizsgálat Daniel Smith halála ügyében. A néhai Anna Nicole Smith húszéves fia 2006 szeptemberében halt meg, rejtélyes körülmények között, egy bahamai kórházban.

A sok vitát kiváltó halottkémi vizsgálatot eddig háromszor halasztották el, és három különböző szakértő próbálta kideríteni, hogyan és milyen körülmények között halt meg a fiatalember: először a hatalmas sajtóérdeklődés miatt döntött úgy a bahami legfelsőbb bíróság, hogy elhalasztja a vizsgálatot, majd Howard K. Stern, Smith ügyvédje akadályozta meg lefolytatását. Múlt hónapban pedig egy hurrikán miatt döntöttek az elnapolás mellett.

A napokban indult vizsgálat során több tucat tanút hallgatnak majd ki, és újra átvizsgálják az esemény helyszínét, valamint a boncolási jegyzőkönyvet is.

"Tegnap vallomást tett Howard K. Stern, ő azonosította tavaly a holttestet" - nyilatkozta a nassaui kerületi ügyész, Godfrey Pro Pinder. "Meghallgattak egy rendőrt is, és egy bevándorlási tisztviselőt, aki arról beszélt, hogyan viselkedett Smith, amikor az országba érkezett. Rajtuk kívül hosszasan hallgattak ki egy orvos is, aki megpróbálta újraéleszteni a fiút."

Dr. James Iferenta, a Daniel Smith ellátására siető orvos, a bíróságnak tett vallomásában elmondta, hogy "Anna Nicole Smith megnehezítette az orvosok dolgát, mert nem volt hajlandó elengedni a fiát."

A rendőrség szerint a Daniel Smith-ügyben "kizárható a gyilkosság lehetősége", a boncolási jegyzőkönyv szerint a húszéves fiatalember halálát gyógyszer-túladagolás okozta.

Anna Nicole Smith egykori modell, és a milliárdos J. Howard Marshall özvegye, februárban halt meg - halálát az orvosi jelentések szerint gyógyszer-túladagolás okozta.