Mégis megtarthatja a koronáját Franciaország szépe

Vágólapra másolva!
A róla készült botrányos fotók ellenére megtarthatja koronáját Franciaország szépségkirálynője, Valerie Begue a nemzetközi megmérettetéseken azonban nem vehet részt - döntött a verseny rendezője.
Vágólapra másolva!

Bár néhány napja még arról szóltak a hírek, hogy megfosztják címétől Franciaország szépségkirálynőjét, Valerie Begue-t, a verseny szervezői úgy döntöttek, megtarthatja a koronáját.

A most 22 éves, Réunion szigetéről származó Begue három éve vett részt egy fotózáson: az egyik képen krisztusi pózban látható egy kereszten az úszómedencében. A sötét hajú szépségről készült másik kép - amelyen igencsak szemérmetlenül nyalogat egy pohár joghurtot - is botrányt kavart.

Genevieve de Fontenay, a Miss France bizottság elnöke szerint ezek "nem ártatlan képek", és "nem egyeztethetőek össze Miss France imázsával".

Begue ugyanakkor azt mondta, a csak fotók próbafelvételek voltak, nem a nyilvánosságnak szánták őket.

A botrány kipattanása után Reunion lakossága kiállt Valérie Begue mellett - a réunioni politikusok rasszizmussal vádolták a lány bírálóit. A frissen megválasztott szépségkirálynő valódi királynőnek kijáró fogadtatásban részesült a szigeten. Réunion püspöke, Gilbert Aubry sokkolónak nevezte a fotót, ugyanakkor szerinte ez nem indok arra, hogy megfosszák Valerie-t a címétől.