A Vízöntő csillagjegy általános jellemzői

Vágólapra másolva!
A Vízöntő jegyében született ember számára a legfontosabb a szabadsága - mindent képes felrúgni, ha azt érzi, korlátozzák ebben. Az életben azt kell megtanulnia: léteznek olyan kapcsolatok is, amelyben kiteljesedhet, de közben az önállóságát is megőrizheti.
Vágólapra másolva!

Jellege: levegő
Színe: indigókék
Szerencsenapja: szombat
Szerencseszáma: 1 és 6
Uralkodó bolygója: Uránusz

Mottója: "keresem, ami szabaddá tesz".

A Vízöntő csillagjegy ideje a tél közepén jön el (január 21.-február 19.).

A Vízöntő típusú emberek megértéséhez tudnunk kell, hogy nagyon különc, sőt, kifejezetten extrém módon tudnak viselkedni - amit persze a "normális" ember nehezen tolerál. Nem ritka például, hogy olyan sportokat űznek, amelyek nemcsak, hogy különlegesek, hanem egyenesen azzal járnak, hogy az életüket kockáztatják.

Minden vágyuk az, hogy kitűnjenek embertársaik közül, minél több személyiségvonásukban különbözzék a többiektől. Ezért keresik a veszélyes helyzeteket, különös kedvteléseket, különc eszméket. Ez a meghatározó tulajdonságuk gyakran okozza azt, hogy másokat nem szívesen engednek közel magukhoz, egyszerűen azért, mert nincsenek meg a közös témáik.

Az ilyen típusú emberek szeretnének kilógni a sorból, gyakran titulálják őket lázadóknak, de ezt azért teszik, mert a kívülálló szerep nagyon is megfelelő számukra. Él bennük egyfajta tartózkodás a közösségi élettől, nem szeretnének egy nyájba sem beletartozni.

Ők a magányos farkasok, akik mindig, mindenhonnan kilógnak: családból, munkahelyből vagy baráti közösségekből. A Vízöntőnek éppen ez ad erőt, ettől érzi azt, hogy szabad és nem tartozik felelősséggel senki felé. A problémákat is éppen ez okozhatja nála: képtelen elviselni, ha parancsolnak neki - gyakran a jó tanácsokat is utasításoknak fogja fel -, és ha ilyesmit tapasztal, könnyen válik ingerültté vagy agresszívvá.

A felelősség kérdése az ő esetükben fokozottabban van jelen, hiszen sokkal nehezebben vállalják ezt fel, mint más emberek. Lehetetlen Őket erkölcsi normákkal manipulálni, nekik saját szabályrendszerük van: nem tartanak magukra kötelezőnek egyetlen külső normát sem.

Célját tekintve a Vízöntőnek nagyon fontos, hogy megtapasztalja: nem minden kötődés és elköteleződés jelent rabláncot - van, ami éppen abban segít neki, hogy egy kicsit beilleszkedjen, és nagyszerű ötleteit, krativitását és egyedi látásmódját megoszthassa másokkal. Élete során meg kell tanulnia, hogy léteznek autonóm kapcsolatok is, amelyekben megtarthatja saját személyiségét, barátait, gondolatait és kedvtelését.