Valentino unalmasnak tartja a mai divatot

Vágólapra másolva!
Valentino Garavani olasz divattervező - aki a héten mutatja be utolsó kollekcióját, mielőtt visszavonul - egy interjúban kijelentette: unalmasnak tartja a mostani divatvilágot, mert "túl kevés benne a kreativitás és túl sok benne az üzlet".
Vágólapra másolva!

Valentino Garavani olasz divattervező, egy hétfői interjúban elmondta: már nem élvezi annyira a munkát, mint karrierje kezdetén, 45 évvel ezelőtt - kifejezetten unalmasnak tartja ugyanis a divat világát.

"A divat világa romokban hever, nem mond már nekem semmit" - mondta a 75 éves tervező az Il Messagero nevű olasz lapnak. "Kifejezetten unalmassá vált az utóbbi években. A fiatal tervezők kreációi teljesen egyformák. Túlságosan keveset foglalkoznak a kreativitással, és túlságosan sokat az üzlettel. Az öregek sem tudnak már újat mondani, nemcsak nekem kellene visszavonulni."

Valentino szakmabeli kedvenceit is megnevezte: Giorgio Armani és Donatella Versace ruhái tetszenek neki a legjobban, míg a Dolce és Gabbana tervezőpárost "egy kicsit arrogánsnak" tartja.

A veterán divattervező azt is elmondta, még nem találkozott leendő utódjával, Alessandra Facchinettival, aki korábban a Gucci divatház vezető tervezője volt.

"Nem adtam neki tanácsokat, neki saját magának kell megtalálnia az útját" - mondta Valentino, majd hozzátette: "Igazából már bánom, hogy nem neveltem ki magam az örökösömet, aki tovább vinné a divatházat."

Egy másik interjúban Valentino a jövőbeni terveiről is beszélt: szeretné belevetni magát a kertészkedésbe, de a tervezéssel sem akar felhagyni, színházi kosztümöket alkotna a legszívesebben.

Valentino Garavani a hét végén mutatja be utolsó kollekcióját - amelyet "hatalmas örömmel" és "45 év tapasztalatával" tervezett - a párizsi divathéten.