Jótékonysági aukción Shakira holmijai

Vágólapra másolva!
Shakira, kolumbiai származású énekesnő árverésre bocsátotta néhány holmiját: a ruhák, gitárok és exkluzív koncertjegyek eladásából származó 76 ezer dollárt jótékony célra ajánlotta fel.
Vágólapra másolva!

Shakira, kolumbiai származású énekesnő jótékonysági árverésre bocsátotta több mint negyven személyes tárgyát, számos ruháját és exkluzív koncertjegyeket. Az aukción befolyt összeg egy kolumbiai iskolákat építő alapítvány számláját gyarapítja majd.

"Elképesztően sikeres volt az árverés, nem is számítottunk erre" - mondta az Associated Press hírügynökségnek Eric Gazin, az árverést iránytó cég vezetője. "Tíz országból érkeztek licitek, és összesen 76 ezer dollárt sikerült gyűjtenünk."

A tárgyak Shakira 2007-es világkörüli turnéjáról, illetve az énekesnő korábbi, nyilvános szerepléseiről származnak: többek között egy egyedi Roberto Cavalli-melltartó, egy drágakövekkel díszített szoknya, és egy Carolina Herrera-estélyi is kalapács alá került; csakúgy, mint néhány exkluzív, a Shakirával való személyes találkozást is magába foglaló koncertjegy.

Az énekesnő, a korábbi aukció lezárása után néhány nappal, újabb tárgyakat ajánlott fel árverésre: ezúttal ékszerekre és két, dedikált gitárra licitálhatnak Shakira rajongói.

A többszörös Grammy-díjas énekesnő híres jótékonysági akcióiról: néhány éve, több hírességgel és a Nobel-díjas íróval, Gabriel Garcia Marquezzel együtt útjára indította az egyik legnagyobb latin-amerikai alapítványt, a Latin-Amerikai Szolidaritási Akciót, fő profiljuk a gyermekszegénység elleni küzdelem.