A Halak csillagjegy általános jellemzői

Vágólapra másolva!
A Halk jegy szülötte érzékeny és álmodozó - ez az egyik legjobb, de egyben a legrosszabb tulajdonsága is. Hatalmas a képzelőereje, érzékeny és fantáziadús lény, de az élet realitása gyakran távol áll tőle; sőt, van amikor még magának is hazudik, nehogy szembe kelljen néznie a kellemetlen élményekkel.
Vágólapra másolva!

Jellege: víz
Színei: világoskék, ibolya
Szerencsenapja: csütörtök
Szerencseszáma: 4 és 9
Uralkodó bolygója: Neptunusz
Mottója: "minden egy".

A Halak csillagjegy ideje a tél végén jön el. (február 20. - március 20.)

A Halak emberek megértéséhez tudnunk kell, hogy érzékenyek és nagyon szeretnek egy másik világban tartózkodni - ez pedig saját álomviláguk területe. Saját elképzeléseik szerint tudják "átkölteni" életük eseményeit, egészen szubjektíven; szélsőséges esetekben előfordulhat, hogy néhány dologra, amely negatív, egyáltalán nem emlékeznek. Mindez azt a célt szolgálja, hogy személyiségüket épen és egészségesen tudják megtartani, hiszen olyannyira érzékenyek, hogy minden negatív behatás nagyon megviseli őket.

Előnyös helyzet állhat elő, ha a Halak szülött művészetekkel kezd foglalkozni. Egyrészt van is hozzá tehetsége, másrészt pedig ebben ki tudja fejezni, meg tudja láttatni saját lelki problémáit. Így elviselhetőbbé válik, ami félelmetes, és nem kell annyit "hazudnia" saját magának és környezetének. Tehát a művészet egyfajta terápia is a Halaknak.

Tudnunk kell, hogy a Halak "hazugságai" más kategóriát képviselnek, mint a hétköznapi mellébeszélések. A Halak ember valójában nem hazudik, csak első ránézésre, szerintünk tűnik hazugságnak a viselkedése. Amire ő nem emlékszik, vagy másként emlékszik - a valóságtól függetlenül - az valóban így szerepel a fejében. Vagyis képes a valóságot átformálni, átírni, egészen odáig, amíg ő maga is elhiszi, amit mond, vagy gondol. Így egy saját magának tetsző formába önti a valóságot, s az kevésbé lesz félelmetes és ijesztő. Ebben rejlik művészi képessége is: képes a realitásoknak egy egészen más színezetet adni, hiszen képzelőereje határtalan.