Mogyorós kekszek

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
15 dkg búzaliszt, 5 dkg földimogyoró, 5 dkg porcukor, 15 dkg vaj, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csipetnyi só

Elkészítés:
Tegyük egy keverőtálba a szobahőmérsékletű vajat, majd szórjuk rá a megdarált földimogyorót, a porcukrot, a lisztet és a sót. A kezünkkel jó alaposan keverjük össze.

A homogén maszát borítsuk ki egy lisszttel meghintett deszkára, és gyúrjuk át alaposan, majd tegyük át egy tányérra, és fedjük le fóliával. Legalább fél órára tegyük a hűtőszekrénybe pihenni.

Fedjünk be sütőpapírral egy sütőlemezt, majd a tésztából formázzunk diónyi gombócokat, tegyük egymás mellé a sütőlapra, majd kézzel lapítsuk le.

Forrás: Kaldeneker György receptjei