Zöldbableves galuskával

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
50 dkg zöldbab, 2 szál sárgarépa, 1 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál extra szűz olívaolaj, 2 evőkanál liszt, 1 teáskanál fűszerpaprika, 1 teáskanál tárkony, 1 doboz tejföl, só, darált bors

A galuskához: 1 db tojás, 3-4 evőkanál teljes kiőrlésű búzaliszt, 1 csipetnyi só

Elkészítése:
Forrósítsuk fel az olívaolajat egy fazékban, majd tegyük bele a finomra összevágott fokhagymát. Hevítsük addig, míg a fokhagyma sisteregni nem kezd, majd tegyük hozzá a vékony karikákra felszeletelt sárgarépát és a zöldbabot (használhatunk mélyhűtött zöldbabot is) .

Fedjük le fedővel és pároljuk 5-6 percig, majd szórjuk rá a fűszerpaprikát és a lisztet. Keverjük össze és öntsünk rá körülbelül másfél-két liter vizet. Fűszerezzük tárkonnyal, kevés őrölt borssal, ízesítsük sóval, és főzzük közepes lángon 15-20 percig.

Ha a zöldségek megpuhultak, beleszaggathatjuk a galuskát.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Üssük egy kis tálba a tojást, ízesítsük csipetnyi sóval, majd annyi lisztet keverjünk hozzá, hogy sűrű galuskatésztát tudjunk belőle keverni.

Levesbe mártott evőkanállal szaggassunk a fazékba apró galuskákat, várjunk vele míg jól összeforr, utána keverjük hozzá a tejfölt, amit előzőleg egy szedőkanálnyi levessel jól kikevertünk.

Forrjon még egyet, és utána azonnal tálalhatjuk.