Mandulás-mazsolás sütemény

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
25 dkg mazsola, 2 dl édes tokaji szamorodni, 1.5 dl natúr joghurt, 1.5 dl finomított olívaolaj, 3 db tojás, 15 dkg liszt, 10 dkg őrölt mandulabél, 2 teáskanál sütőpor, 10 dkg barnacukor, csipetnyi só

Elkészítése:
Öntsük a bort egy kis lábasba, szórjuk bele a mazsolát, langyosítsuk fel, majd hagyjuk állni fél órát, hogy a mazsola szaftosra puhuljon.

Öntsük egy keverőtálba a joghurtot, olajat és üssük bele a tojásokat, majd keverjük alaposan össze. Egy másik edénybe keverjük össze a lisztet, az őrölt mandulát, sütőport, barnacukrot és a sót.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Kis adagokban keverjük a tojásos alaphoz, közben a boros mazsolát is dolgozzuk hozzá. Az egész tésztát keverjük simává.

Kenjünk ki margarinnal egy 20 centi átmérőjű kerek tortaformát, szórjuk meg liszttel, majd töltsük bele a sütemény tésztáját. Tegyük előmelegített 160 fokos sütőbe, és süssük 30-35 percen keresztül.

Ha elkészült, vágjuk cikkekre, tálalhatjuk vaníliafagylalttal is.