A napokban lezárul Madonna örökbefogadási ügye

Vágólapra másolva!
A napokban lezárulhat Madonna örököbefogadási ügye: a malawi kormány hamarosan dönt David Banda jövőjéről, azaz arról, maradhat-e az énekesnő családjánál. A híresség a tárgyalás elhalasztását kéri, mert "más kötelezettségei vannak".
Vágólapra másolva!

A malawi kormány hivatalosan is azt javasolta a bíróságnak, hogy zárják le Madonna amerikai énekesnő örökbefogadási ügyét, és engedélyezzék, hogy a híresség végleg magához vegye a két és fél éves David Bandát - írja a Reuters.

"Az örökbefogadás kérvényezői megfelelő szülők, tökéletes körülményeket biztosítanak a kisfiúnak, mindenben alkalmasak arra, hogy végleg magukhoz vegyék Davidet" - áll egy márciusban kiadott jelentésben, amelyet a Madonnáéknál vizsgálódó hivatalnok írt.

Februárban a malawi kormány egyik minisztere, Patricia Kaliati szólalt fel Madonna érdekében: a politikus szerint az énekesnő "nagyon sokat tett a szegény ország árváiért", és "hatalmas hiba lenne, ha a kormány nem támogatná Madonnát" az örökbefogadási eljárásban.

Bár a malawi bíróság már a napokban meghozhatja a döntését, a híresség jogi képviselői azt kérték, halasszák el a meghallgatásokat néhány héttel - Madonna ugyanis "más elfoglaltságai" miatt nem tud részt venni azokon.

Madonna és férje, Guy Ritchie filmrendező, 2006-ban találkoztak a kisfiúval, aki azóta velük él londoni otthonukban. Az örökbefogadást botrányok kísérték: emberi jogi szervezetek tiltakoztak az adoptálás ellen, Madonnát pedig azzal vádolták, hogy csak "reklámcélokból" vette magához a kisfiút. Ráadásul a gyerek apja is előkerült, aki azt állította, hogy a híresség és jogi képviselői nem világosították fel arról, mivel jár, ha lemond a kisfiúról.