Paradicsomos-mozzarellás kenyér

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
50 dkg búzaliszt, másfél teáskanál só, 1 csomag szárított élesztő, 1.8 dl langyos víz, 2 dl natúr joghurt, 1 maréknyi koktélparadicsom, 1 csomag mini mozzarella, 1 csokor friss bazsalikomlevél, 4-5 evőkanál extra szűz olívaolaj

Elkészítése:
Szitáljuk a lisztet egy dagasztótálba, szórjuk rá a szárított élesztőt, a sót, kanalazzuk rá a natúr joghurtot, majd kezdjük el keverni, úgy hogy kis adagokban hozzáöntjük a langyos vizet.

Dagasszuk addig, míg a tészta az edény falától el nem válik, majd tegyük langyos helyre, fedjük le tiszta konyharuhával és kelesszük a kétszeresére.

Ha a tésztánk duplájára dagadt, borítsuk egy liszttel meghintett deszkára, gyúrjuk át jól, majd nyújtsuk ki körülbelül egy centi vastagságú téglalapformára.

Kenjük meg a tésztát olívaolajjal, szórjuk rá a félbe vágott koktélparadicsomokat és a félbe vágott mozzarella sajtot. Szórjuk meg összetépkedett bazsalikomlevelekkel, majd tekerjük fel. A két végét nyomkodjuk egymásba, majd óvatosan tegyük át egy sütőlapra.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


A kenyérkoszorú széleit éles késsel vagdossuk be, hagyjuk még további 15 percig kelni, utána tegyük előmelegített sütőbe, ahol 180 fokon 20-25 perc alatt süssük ropogós pirosra.

A kenyértekercsünket elkészíthetjük piros és zöld pestóval, napon szárított paradicsommal és kecskesajttal is.