Uma Thurmant perli a Lancome

Vágólapra másolva!
Uma Thurman amerikai színésznőt "megelőző lépésként" beperelte a Lancome: a híresség ugyanis azzal fenyegette meg a  francia kozmetikai céget, hogy bíróságra megy, mert a Lancome megsértette a vele kötött szerződést.
Vágólapra másolva!

Uma Thurman amerikai színésznő és a Lancome francia kozmetikai cég között jogi vita alakult ki a hírességgel kötött reklámszerződés körül, és bár Thurman korábban megfenyegette a céget, hogy bírósághoz fordul, a Lancome gyorsabb volt: beperelte a színésznőt hitelrontásért.

A manhattani bíróságra beadott papírok szerint Thurman "panaszt tett", mert - állítása szerint - a Lancome jogtalanul használta fel a róla készült reklámfotókat. A Lancome viszont azt állítja, semmi köze ahhoz, ha egy harmadik fél (jelen esetben kanadai és ázsiai üzletek) felhasználja a színésznőről készült fotókat. A cég nem hajlandó kártérítést fizetni, és a bíróságtól azt akarja, "világosítsa fel" a színésznőt, hogy félreértelmezte a szerződést, és hogy "nem irányíthat mindenkit a világon kénye-kedve szerint".

"Eddig azt hittük, hogy békés tárgyalások folynak az ügyről"- mondta a színésznő ügyvédje, Bertram Fields. "Ez nem más, mint egy megelőző csapás. De örülünk annak, hogy a bíróság dönt majd az ügyről. A Lancome hatalmas nyereségre tett szert ügyfelemen keresztül, és az az egymillió dollár, amit szeretnénk tőlük kártérítésként, nem egy nagy összeg a cég bevételeihez képest."

A színésznő és a kozmetikai cég 2000-ben írtak alá két évre szóló reklámszerződést; Uma Thurman legkevesebb 5,8 millió dollárt keresett azzal, hogy a Lancome arca volt.