Vágólapra másolva!
A Hold ma még a Szűz jegyében jár, kvadrátban áll a Merkúrral. Minduntalan félreértésekbe keveredhetünk, mert nem tudjuk megfelelően kifejezni az érzelmeinket.
Vágólapra másolva!

Ma a Hold a Szűz csillagjegyben halad. Mivel a Szűz uralma alá tartozik a bélrendszer, ezeken a napokon gyakran elfordulhat velünk székrekedés. Ez a probléma emésztőrendszerünk érzékenységéből és a helytelen táplálkozásból egyaránt adódhat. Hogy javítsunk emésztésünkön, és segítsük a szervezetünk méregtelenedését, igyunk meg minden reggel egy pohár meleg, citromos vizet. Ha hasunkat megmasszírozzuk egy kicsit - mindig jobbról balra haladva, hiszen a vastagbélben ez az étel természetes útja -, akkor is sokat segíthetünk a problémán. Fogyasszunk rostokban gazdag, teljes tápértékű ételeket. A finomított lisztből készült pékárukat cseréljük le teljes kiőrlésű lisztből készült, magvakkal is dúsított kenyérfélékre. A rostokat "mesterséges" úton is bejuttathatjuk a szervezetünkbe: minden bioboltban kapható rosttabletta, vagy joghurtba, kefirbe keverhető korpa.

A székrekedésnek más üzenete is lehet; a betegségek, egészségügyi problémák gyakran lelki gondokra utalnak. Ha nem tudunk megszabadulni a szervezetünkben lévő méreganyagoktól, érdemes elgondolkozni azon, milyen érzelemhez vagy emlékhez ragaszkodunk görcsösen (még akkor is, ha ezek egyáltalán nem pozitívak).

A Hold kvadrátban áll a Merkúr bolygóval, ezért mogorvává, szótlanná válhatunk. Egymás után következhetnek az életünkben a félreértések: nem tudjuk megfelelően kifejezni az érzelmeinket, és mások is úgy érezhetik, csak megbántani akarjuk őket. Igyekezzünk kerülni a zűrös helyzeteket, és szorítkozzunk csak a tények minél objektívebb átadására - inkább egy másik napon valljunk szerelmet a kedvesünknek, és a családi, vitás helyzeteket is máskor próbáljuk meg tisztázni.