Japán húsgombócok

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:

50 dkg darált marhahús, 1 evőkanál finomra reszelt friss gyömbér, 15 dkg hosszúszemű rizs, 3 gerezd fokhagyma, 4 szál újhagyma, 1 evőkanál rizsecet vagy almaecet, 2 evőkanál szójaszósz, 1 evőkanál étkezési keményítő, 2 teáskanál szezámolaj, 1 tojás fehérje

Elkészítése:
Tegyük a megmosott rizst egy kis lábasba, öntsünk rá 2 dl vizet, majd kis lángon pároljuk meg. Ha elkészült villával lazítsuk fel, és hagyjuk kihűlni.

Tegyük a darált húst egy nagy tálba, adjuk hozzá a reszelt gyömbért, a reszelt fokhagymát, a finomra összevágott újhagymát, a rizsecetet, a szójaszószt, a szezámolajat és az étkezési keményítőt. Daráljunk rá kevéske borsot, és ha szükséges, enyhén sózzuk meg. Az egész masszát jó alaposan keverjük össze, majd vizes kézzel formázzunk belőle diónyi gombócokat.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Verjük fel egy tálban villával a tojás fehérjét, majd mártsuk bele a gombócokat, majd a rizsben hengergessük meg.

Tegyük át a rizses golyókat egy párolóedény rácsos részére, majd forró víz felett lefedve pároljuk 15 percig.

Ha elkészült tálaljuk, tányérokra, melléje kis tálkákban édes chili paprika, vagy szójaszót kínáljunk.