Epres bodzazselé

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
50 dkg eper, 2 szál mentalevél, 2 dl bodzaszörp, fél citrom leve, 1 csomag lekvárzselésítő (2:1)

Elkészítése

Öntsünk körülbelül egy liter hideg vizet egy lábasba, tegyük hozzá a bodzaszörpöt, és jól keverjük össze - a bodzaszörp mennyisége egyéni ízlés szerint változhat. Ha jól összekevertük kóstoljuk meg, és ha kellemesnek találjuk, szórjuk bele a lekvárzselésítőt, majd habverővel keverjük jól össze, majd tegyük fel a tűzhelyre. Állandóan kevergetve forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről. Ha kissé kihűlt, keverjük hozzá a vékony csíkokra felmetélt mentalevelet, és ízesítsük citromlével.

Forrás: [origo]

A megmosott eperszemeket rakjuk az üvegpoharakba - körülbelül egy maroknyi jut minden pohárra -, majd öntsük rá a már kihűlt zselézett bodzaszörpöt.

Tegyük hűtőszekrénybe, és várjunk vele míg teljesen megdermed.