Könnyű nyári töltött padlizsán

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
3 nagyobb méretű padlizsán, 2 paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, 1 cukkini, 10 dkg juhtúró, 4 evőkanál extra szűz olívaolaj, 1 csokor bazsalikom, só, darált bors, 1 csokor újhagyma

Elkészítése:
Vágjuk hosszában kétfelé a padlizsánt, a belsejét villával szurkáljuk meg. Hintsük meg sóval, és csorgassuk meg olívaolajjal. Tegyük egy tepsibe, és forró 160 fokos sütőben süssük körülbelül 25 percen keresztül, míg a belseje puha nem lesz. Ha elkészült, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kissé kihűlni.

Két megsütött padlizsán héját húzzuk le, a megpuhult belsejüket vágjuk kis kockákra, és tegyük egy tálba. A maradék négy megsült padlizsánfél közepét evőkanál segítségével szedjük ki, daraboljuk falatnyi darabokra, és tegyük a többi padlizsándarabhoz.

Forrósítsunk fel pár evőkanálnyi olívaolajat egy nagy serpenyőben, tegyük bele a finomra összevágott fokhagymát. Pároljuk egy percig, majd adjuk hozzá a kis kockákra felvágott cukkinit és a felkarikázott újhagymát.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Ízesítsük sóval, daráljunk rá borsot, és közepes lángon pároljuk puhára. Ha elkészültm, tegyük a padlizsándarabokhoz, morzsoljuk rá a juhtúrót, tegyük hozzá a kis kockákra felvágott paradicsomot, és az összetépkedett bazsalikomlevelet. Ízesítsük sóval, és fűszerezzük darált borssal. Óvatosan keverjük össze, majd töltsük meg vele a kivájt padlizsánokat.

Tegyük hőálló sütőedénybe, csorgassunk alá kevés olívaolajat, majd tegyük előmelegített sütőbe, ahol 20-25 perc alatt 150-160 fokon aranysárgára sül.